Kun hoitajat menevät lakkoon, on se oikeus ja kohtuus.  Heidän palkkansa pitäisi nousta itsestäänselvästi ilman lakkoilua. 

Taiteilijat eivät lakkoile.  Taiteilija murehtii, jos murehtii,  itsekseen asemansa kummallisuutta.  Taiteilija tulee toimeen miten kuten, raapimalla leipärahaa sieltä sun täältä. 

Mitä tekevät kuvataidejärjestöt?  Jakavat apurahoja harvoille ja valituille.  Sotilaat eivät lakkoile, en ainakaan ole kuullut moisesta.  Onko sotilaat hyvin palkattuja?  Jos palkka olisi pieni, niin kukaan ei takuulla menisi ihmisiä ammuskelemaan.  Eli sotilaan palkat alas!  

Minkäläinen ihminen on sotilas, kysyn minä tässä maailmantilanteessa missä valtarakenteet järkkyvät ja me, pienen maan kansalaiset kyyristelemme varjoissa, ajatuksella, koska saamme pommit niskaamme.  

Sotilas on aivopesty?  Hänen pääkoppaansa on istutettu ajatus isänmaallisuuden jalosta aatteesta.  Valtaapitävät asettavat tehtävät sotilaan eteen ja sanovat, tulta päin, niin maamme nousee uuteen kukoistukseensa.  Sotilaan otsan takana kaikuvat viisaampien sanat ja epäilykset, jos niitä on ollut, valuvat sateiseen syksymaahan.